CP Cool Kids

Venskaber & Netværk for familier med CP

Mød familierne

Karoline

Karoline er en glad og smilende pige fra Aarhus. Hun er født i 2016, 9 uger for tidligt. Graviditetskomplikationer gav iltmangel, og Karoline udviklede derfor cyster i hjernen, der gjorde uoprettelig skade.

Karoline har diplegi og er altså primært ramt i benene, selvom hænderne, især den højre, også driller lidt. Hun kan gå korte distancer med en walker, men hun foretrækker den terrængående og hurtigt kørende Racerunner, hvormed hun efter eget udsagn kan løbe hurtigere end en gepard.

Karoline er sprogligt og kognitivt stærk, men kæmper med udtrætning og overstimulering, og især høje lyde er meget svære for hende og kan få hendes verden til at vælte.

Karoline har en storesøster Nanna og lillebror Mikkel og derudover mor og far, Søren & Anne Korsgaard Kjeldahl.

Når hun ikke er på venskabsweekend går Karoline i børnehave. I fritiden går hun til ridning, svømning og trampolin – alt sammen på hold for børn med særlige behov. Karoline elsker bamser, dyr, dinosaurer og drager

Bertram W (lille Bertram)

Vi er en familie på 4 bestående af Far Mikkel, Mor Trine, Storesøster Hannah fra 2013 år og lillebror Bertram fra 2016. 

Bertram har svær CP efter erhvervet hjerneskade som spæd. Vi har den fulde udstyrspakke med sonde, kørestol, handicapbus og talemaskine, men også en masse sjov og ballade. Vi elsker alle at få en på opleveren i godt selskab i CP Cool Kids. 

Både lillebror og storesøster glæder sig til at komme af sted og se alle venskabsweekend-vennerne. Forældrene glæder sig lige så meget til voksenvenskaberne.

Thor

 

I 2015 kom Thor til verden 8 uger for tidligt. Han havde navlesnoren rundt om halsen, og trak derfor ikke vejret. Grundet manglende ilt til hjernen fik han 2 blodpropper i hjernen. Thor er ramt i hele kroppen. Thor går i dag i rollator og træner i at gå længere distancer. Han er en glad, omsorgsfuld og sjov dreng med fart på – og hans sproglige kompetencer fejler ingenting. Vi nyder at tilbringe tid med ligesindet, og at der er så meget frirum til at holde pauser på kryds og tværs.

Mathilde

Mathilde er født ved planlagt kejsersnit i 2016. Hun fik få dage efter fødslen en blodprop i hjernen, som følge af behandling af et hul i den ene lunge. Hun har en hemiparese i højre side. Mathilde går idag selvstændigt over korte distancer, men har dårlig balance. Hun har dårlig funktion i højre hånd og er bagud sprogligt. Mathilde er hårdt ramt på sanserne og overstimuleres let. Mathilde hjemmetrænes på fuld tid af far og går i børnehave 6 timer om ugen, for at se nogle andre børn. Derudover går hun til handicap ridning og cp svømning. Mathilde elsker livet og er en solstråle, der spreder glæde hvor hun kommer. Hun er en filur og elsker at drille. Mathilde bor med mor og far og sin 3 år ældre søster Josefine. Hun har også 3 voksne søskende. Hele familien nyder venskabsweekenderne, hvor der er er hyggeligt samvær for både Mathilde, storesøster og mor og far. Her forstår alle hinanden.

Mathias

Tekst om Mathias er undervejs

Emilie

Vi er en familie på 4, som består af- far Lasse, mor Maria, storesøster Cecilie fra 2012 og Emilie fra 2016 med cp. Emilie har CP i svær grad og er kørestolsbruger samt har sonde, Emilie kan os godt spise most mad. Samt drøner rundt i sin gåvogn- også kaldet en Pony. Emilies hjerneskade er kommet, fordi mor fik en blødning i maven på 3,8 liter blod i uge 19, som lægerne desværre overså, og Emilie har derfor ikke fået nok ilt og blod til hjernen i alt for lang tid. Men på trods af det, fejler Emilies humør intet, hun er en glad pige, som elsker fart og ballade med storesøster. Emilie går i sin fritid til ridning og fys, og så går hun i en speciel børnehave, for børn med særlige behov. Vi er en familie som elsker natur, dyr og vandreture. Noget af det bedste vi ved, er at pakke bilen, samt en lækker madkurv og så bare tage ud i naturen og være sammen. Vi elsker os at være på Venskabsweekend og ses med alle de andre familier, man føler sig ikke alene og man føler sig som en del af et fællesskab. Især storesøster på 8 år, har fået mange gode venner derfra♥️ Det betyder meget for os.

Emma

Tekst om Emma er undervejs

Sean

Tekst om Sean er undervejs

Bertram S

Tekst om Bertram S er undervejs

Fabian

Tekst om Fabian er undervejs

Lærke

Tekst om Lærke er undervejs

Hvad er CP

CP står for cerebral parese, det man tidligere kaldte spastisk lammelse og er en fællesbetegnelse for en række motoriske og kognitive funktionsnedsættelser, der skyldes en hjerneskade, der typisk opstår under graviditet, fødsel, eller hos det helt spæde barn.
Spekteret er meget bredt, fra næsten normalt fungerende til multihandicappet og spænder både over motoriske og kognitive vanskeligheder, herunder talevanskeligheder og adfærdsmæssige problematikker.
I vores forening har vi primært børn i den tungere ende af spekteret, men ingen er principielt udelukket

Kontakt os

Send os en mail eller udfyld kontaktformularen

coolkids.cp@gmail.com

Skriv et par ord om dig selv og din situation, og hvordan CP Cool Kids kan hjælpe dig. Eller skriv, hvem du er, og hvordan du gerne vil støtte CP Cool Kids